Praktijk - Willem van der Aa

 

Willem van der Aa

In september 2009 ben ik, Willem van der Aa, 49 jaar oud, Acupunctuur Lingewaard gestart.

Na een zeer bewogen leven waarin ik altijd interesse heb gehad en gehouden voor de mens in al zijn variëteit qua gezondheid en ziekte, goed en slecht voelen, geluk en ongeluk, heb ik een aantal jaren geleden de koe bij de horens gevat en heb ik verschillende opleidingen gevolgd om zoveel mogelijk te weten te komen over die mens. Ik heb dat gedaan door bewust te kiezen voor de Chinese geneeskunde.

Hoewel mijn hele familie zelf in de regulier zorg zit, vind ik persoonlijk de Chinese geneeskunde bij uitstek geschikt om die mens door een holistische benadering volledig te doorgronden, zowel op geestelijk als lichamelijk vlak.

Dit wil niet zeggen dat ik ‘tegen’ de reguliere zorg ben, ook al hebben we in de familie wel eens stevige discussies... Ik ben van mening dat beide zienswijzen elkaar juist prima kunnen aanvullen. En juist door in gesprek te blijven en met elkaar te discussiëren vinden we uiteindelijk de beste oplossing voor ieder individu. Mijn in het verleden opgedane ervaringen en opleidingen, maar vooral mijn interesse in dit vakgebied hebben ervoor gezorgd dat ik me deze ingewikkelde materie eigen heb kunnen maken. Twee van deze ervaringen die mij hierin gevormd hebben zijn het van dichtbij ervaren van de ziekte van Alzheimer bij mijn vader en de ziekte kanker die ik in de jaren tachtig tot 1992 van dichtbij heb meegemaakt bij mijn toenmalige partner, wiens zorg ik toen op mij heb genomen.

 

Om de holistische benadering die mij zo aanspreekt ten volle te benutten... Lees meer.

Ik heb de smaak van studeren en kennis blijven opdoen inmiddels aardig te pakken. Lees meer