Kruiden
 

Kruiden

De farmacopee van SHEN-NONG, de Goddelijke landbouwer, een van de drie mythische keizers van China, biedt de allereerste materia medica: "the devine farmers materia media" uit de eerste eeuw v.Chr. Hierin werden al 365 verschillende soorten medicinale kruiden beschreven. Deze zijn in de loop der eeuwen bijgewerkt en uitgebreid.

Kruiden zijn een onmisbaar aspect bij behandeling van vooral chronische ziekten. Acupunctuur regelt en harmoniseert. Voeding, kruiden en warmte voegen toe en zijn daarom onmisbaar in het geheel van TCM.

De mogelijkheden in deze praktijk zijn legio. Door middel van standaard formules, maar ook door aangepaste strategieën en ruwe kruiden in te zetten.

 

 

De ruwe kruiden zet ik in bij de zogenaamde genezende congees, waarbij het mogelijk is via de voeding mensen weer op de been te krijgen na ernstig ziekbed bijvoorbeeld. Maar ook als ondersteuning in de vorm van thee. Naast de Chinese kruiden, werk ik ook met Westerse kruiden die samengesteld zijn volgens Chinese formules. Zodat er meer mogelijkheden zijn, mochten er allergieën optreden voor Chinese kruiden.