Tuina - voor volwassenen  
   

Tuina

Manuele technieken
Een TuiNa therapeut beschikt over een groot aantal verschillende technieken. Hiermee is het mogelijk, o.a. verklevingen op te heffen, dislocaties te reduceren, pijn en spasmen op te heffen, spieren en pezen te ontspannen, meridianen te déblokkeren, het Bloed te stimuleren, de Qi circulatie te herstellen en bevorderen en de functies van organen, ingewanden en zenuwstelsel te reguleren.

Voordelen
Of TuiNa nu gebruikt wordt voor volwassenen, ouderen of kinderen, het heeft vele voordelen. TuiNa kan behalve therapeutisch ook preventief toegepast worden wanneer een kwalijke conditie nog slechts sluimerend aanwezig is. Hierdoor wordt voorkomen dat de ziekte of kwaal zich werkelijk kan ontwikkelen. TuiNa is bijzonder geschikt voor kinderen en voor mensen met een zwak gestel. Ook kan het toegepast worden i.p.v. Acupunctuur, bij angst voor naalden.
TuiNa kan heel goed samengaan met andere Chinese en/of Westerse therapievormen, als zijnde één van de aspecten van een volledige behandelingsstrategie.

Behandelingsduur
Een gemiddelde behandeling duurt 20 - 30 minuten. In het algemeen, zullen de afzonderlijke punten 30 - 60 seconden gemasseerd worden.
Voor een ernstige acute aandoening is soms drie maal per dag behandelen nodig. Bij een minder ernstige aandoening kunnen we volstaan met een behandeling per dag. Een chronische aandoening behandelen we meestal om de andere dag.
Elk behandelingsplan wordt aan de persoon aangepast.